Speciile dispărute pot fi readuse la viață cu ajutorul imprimantelor 3D

Distribuiți pe:

E greu să trecem cu vederea explozia de povești cu şi despre imprimare 3D, care, în ultima perioadă, fac runde în mass-media în mod regulat. 

Au existat multe progrese făcute în domeniul tipăririi 3D. De fapt, această tehnologie ar putea conduce, foarte bine, la o revoluție electronică. O revoluţie care nu a mai fost vazută de acum 200 de ani, de la Revoluția Industrială. Aceste așteptări nu sunt exagerate, ţinând cont de lucrurile care pot fi realizate cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D.

De exemplu, celulele vii pot fi acum fabricate folosind nimic altceva decât această tehnologie inovatoare. Ea nu se oprește însa aici. Un cercetător pe nume Howard Stableford şi-a îndreptat atenţia către un anumit postulat de imprimare 3D, pentru a stabili dacă dezvoltarea în continuare în materie de imprimare 3D ar putea aduce beneficii semnificative pentru lume.

În urma investigațiilor lui asupra tehnologiei şi a aplicaţiilor ştiinţifice ale acesteia, Howard, a descoperit o structură de recif imprimată 3D. Continuându-şi cercetările, el şi-a pus întrebarea dacă bioprintarea 3D ar putea inversa procesul de dispariție în diferite specii din lume. A fost destul pentru ca o anchetă interesantă să se nască.

V-ați întrebat vreodată dacă tehnologia a ajuns la un stadiu în care am putea reproduce specii?

Unii oameni de ştiinţă au fost de părere că acest lucru ar putea fi posibil, la un moment dat. Cu toate acestea, ideea de a aduce un dodo (pasare dispărută, originară din estul Madagascarului) înapoi la viață, cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, sună destul de ireal.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

One thought on “Speciile dispărute pot fi readuse la viață cu ajutorul imprimantelor 3D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *