Laptop Lenovo B590 cu procesor Intel® Core™ i5-3210M 2.50GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce 610M 1GB, FreeDOS – Review

Distribuiți pe:

Laptop Lenovo B590

Laptopurile Lenovo B590 oferă soluții echilibrate la prețuri foarte avantajoase, ce se impun cu ușurință pe segmentul office, dar nu dezamăgesc nici pe partea de gaming.
Gama B590 diferă doar prin modelul procesorului și prin prezența/absența unei plăci video dedicate. În majoritatea magazinelor veți putea găsi laptopul Lenovo B590 echipat cu unul dintre următoarele procesoare: Intel Pentium B970 2.30GHz, Intel CoreTM i3-2328M 2.20GHz sau Intel CoreTM i5-3210M 2.50GHz. Placa video dedicată este NVIDIA GeForce GT 610M cu 1024 MB iar soluția integrată vine de la Intel HD Graphics.

In acest review vom discuta mai mult despre modelul de varf (i5 Ivy Bridge și placa video de la NVIDIA) care reușește să se facă remarcat între laptopurile din clasa de mijloc, atât în segmentul business cât și în cel de gaming sau multimedia. Dacă doriți o putere de calcul mai mică sau nu aveți nevoie de placa video, puteți găsi și celelalte modele pe site-urile magazinelor de mai jos. Vizualizați oferta pentru laptopul curent apoi folosiți unealta de căutare pusă la dispozitie de către magazin. Cu exceptia procesorului și a placii video, configurația laptopurilor nu diferă foarte mult.

Cateva păreri despre design

Laptopul Lenovo B590 vine cu un design nou, simplu și cu bun gust. Carcasa este mată și pare făcută din materiale de bună calitate, mult mai rezistente la zgârieturi și la uzură. Datorită texturii, laptopul este mult mai rezistent la amprente. Disponibil doar pe culoarea neagră, laptopul inspiră elegantă și stil.

Tastatura este „aerisită”, tastele sunt dispuse la o distantă perfectă pentru a nu risca să apeși pe mai multe în același timp. Redactarea de texte devine astfel foarte facilă.
Laptopul are un touchpad simplu, cu două butoane dar și un cititor de amprente, ce oferă un plus de securitate protejând datele de pe laptop.

Lenovo B580 Laptop touchpadLenovo B580 Laptop tastatură

Portabilitate/durata de viață a bateriei

La capitolul portabilitate, laptopul nu impresionează cu nimic. Are o greutate de 2.5 Kg și o autonomie de aproximativ 3 ore (folosit in mod business). Deși se puteau aduce îmbunătățiri în acest domeniu, laptopul poate fi folosit fără nici o problemă pentru deplasările ocazionale. Durata de viață a bateriei este suficientă pentru a viziona un film și în caz de necesitate se mai poate extinde folosind „trucurile” clasice (diminuarea luminozitații display-ului, dezactivarea plăcii wireless când nu o folosești etc).

Mai multe detalii tehnice

Laptopul vine fără nici un sistem de operare instalat, motiv pentru care și prețul este mult mai accesibil. Indiferent de model, toate laptopurile din gama B590 suportă fără probleme Windows 7 și Windows 8 sau mai nou Windows 10.

Memoria ram de 4 GB – DDR3, funcționează la o frecvență de 1600 MHz. Aceasta ocupă doar un singur slot din cele două, laptopul putând fi upgradat – memoria maximă poate să ajungă la 8 GB. Este posibil să găsiți și modele echipate cu 8 GB RAM însă prețul acestora nu diferă foarte mult.
Din experientă personală, 4 GB sunt suficienți pentru un utilizator obișnuit.

Laptopurile Lenovo B590 cu placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 610M de 1024 MB se comportă bine și în jocuri, oferind performanțe 3D foarte bune dar și un consum redus de energie. Veți putea juca cu detaliile la mediu foarte multe din jocurile anului 2015 fară a avea nici o problemă.

Pentru stocarea informațiilor, laptopul vine echipat cu un hard disk de tip SATA cu o viteză de rotație de 5400 rpm și o capacitate de 500 GB.
Având în vedere că pe piață se intalnesc laptopuri echipate si cu SSD-uri, o viteza de 7200 rpm ar fi fost apreciată.
Display-ul are o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768. Este anti-glare și folosește tehnologia LCD LED.

Laptop-ul Lenovo B590 este echipat cu un cititor de carduri 4 in 1 dar și cu o cameră WEB cu o rezoluție de 0.3 MP – foarte utilă în videoconferințe.

În materie de conectivitate putem remarca, pe lângă placa wireless 802.11 b/g/n si Bluetooth-ul v 4.0, următoarele porturi:

2 x USB 3.0
2 x USB 2.0
1 x HDMI output
1 x VGA
1 x RJ-45
1 x Microfon
1 x Audio-out
1 x DC-in
Merită cumpărat?
Raspunsul este simplu. DA.

Laptopul nu oferă o experiență excelentă pentru gaming, dar la acest preț nici nu vei gasi alt laptop mai bun. Dacă vrei să joci ultimele jocuri apărute la detalii ridicate atunci laptopul acesta nu este pentru tine. Daca ești interesat sa joci o FIFA sau un NFS fără să il forțezi în ultimele apariții, atunci ai facut alegerea perfectă. După părerea mea, laptopul rămane unul office care, datorită placii video, se adresează și pasionaților de jocuri ce doresc să se relaxeze in pauza dintre două proiecte.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *