Încălzitoare cu infraroșu (panouri radiante): avantaje și dezavantaje

Distribuiți pe:

O sa vorbim in acest articol despre avantajele si dezavantajele panourilor radiante. Astfel va va fi mult mai simpluy sa decideti daca acestea sunt o alegere buna pentru dumneavoastra

Ce sunt încălzitoarele cu infraroșu?


Încălzitoarele cu infraroșu creează o căldură foarte asemănătoare cu soarele. Lumina infraroșie nu este vizibilă deoarece este dincolo de spectrul pe care îl vedem. Acea lumină invizibilă este absorbită de pielea noastră, hainele și alte obiecte, așa cum se încălzesc lucrurile din jurul unui încălzitor cu infraroșu.

Este mai cald în lumina directă a soarelui decât la umbră, deoarece umbra blochează o mulțime de lumină și, la fel ca încălzitorul nostru natural mare de exterior, încălzitoarele cu infraroșu din casa dvs. vor încălzi doar zonele direct în fața acesteia.

Este greu de făcut generalizări despre încălzitoarele cu infraroșu, deoarece există atât de multe specificații diferite. Încălzitoarele cu infraroșu pot fi alimentate cu electricitate, gaz natural sau propan. Diferitele încălzitoare vor avea diferite niveluri maxime de ieșire, diferite comenzi și diferite modele.

Cu toate acestea, există câteva beneficii și dezavantaje care se aplică în general tuturor încălzitoarelor cu infraroșu. Ele devin o modalitate din ce în ce mai populară pentru oameni de a-și încălzi casele și locurile de muncă în timpul lunilor reci de iarnă și este cu siguranță o opțiune de încălzire care merită luată în considerare.

Cum se diferentiaza încălzitoarele cu infraroșu de alte încălzitoare?

Încălzitoarele cu infraroșu emit raze care sunt absorbite de obiectele din jurul acestora, ceea ce crește ușor temperatura din împrejurimile încălzitoarelor. Ele funcționează diferit față de celelalte tipuri de încălzitoare pe care le puteți lua în considerare pentru casa sau biroul dvs.

Un încălzitor electric portabil este un tip popular de încălzire care funcționează bine pentru zone mici sau încăperi specifice. De obicei, sunt foarte sigure de utilizat, iar cele mai populare tipuri sunt forțate de ventilator sau umplute cu ulei.

Încălzitoarele de garaj sunt destinate locurilor care nu sunt bine izolate. Ele oferă rafale mari de aer cald pentru a acoperi suprafețe mari.

Plintele de încălzire sunt perfecte pentru dormitoare și holuri. Cu profil redus, sigure și ușor de instalat, plintele de încălzire rămân o alegere populară.

Încălzitoarele umplute cu ulei încălzesc un ulei special de conservare a căldurii, iar căldura este radiată în cameră. Sunt sigure, eficiente și economice.

Un încălzitor de șemineu adaugă căldură și un element decorativ încăperii. Modelele mai scumpe arată foarte asemănător cu un șemineu real. Folosesc electricitate, astfel încât sunt mai sigure și mai curate decât șemineele tradiționale pe lemne.

Fiecare încălzitor are propriile sale avantaje și dezavantaje, așa că citiți mai departe pentru mai multe detalii despre de ce încălzitoarele cu infraroșu ar putea fi cea mai bună alegere

Avantajele încălzitoarelor cu infraroșu (panouri radiante)

  1. Panourile radiante cu infrarosu functioneaza instant odata ce suntr pornite

Majoritatea încălzitoarelor funcționează prin convecție, încălzind treptat aerul din jur și lăsându-l să circule până când este preîncălcat în întreaga cameră, dar încălzitoarele cu infraroșu emit un fascicul precis de căldură care te încălzește direct prin aruncarea unui flux constant de particule de căldură. Cu încălzitoarele cu infrafed, nu trebuie să așteptați să vă încălziți când intrați din frig, ca în cazul încălzitoarelor obișnuite. Te incalzesti rapid, cu raze de caldura cu actiune rapida care alunga frigul. Sunt grozave și dacă stai pe canapea sau la birou, deoarece căldura lor este concentrată asupra ta și nu asupra întregii camere.

2. Silențios, luxos și sănătos

Panourile radiante funcționează silențios, deoarece nu folosesc un ventilator – doar radiază lumină! Sunt grozave pentru mediile sensibile la zgomot, cum ar fi dormitoarele.

Bateriile fierbinți sunt înfășurate peste sursa de căldură, astfel încât căldura să fie transferată uniform. Căldura este reflectată de un metal lustruit, astfel încât se extinde pe mai mulți metri, creând o sursă blândă și confortabilă de căldură.

Încălzitoarele cu infraroșu sunt de fapt „mai sănătoase” decât alte încălzitoare, deoarece nu reduc umiditatea sau conținutul de oxigen din cameră. Alte încălzitoare vă pot usca sinusurile și pielea și pot provoca electricitate statică.

Deoarece aceste încălzitoare produc același tip de căldură ca și soarele, vă puteți bucura de beneficiile luminii naturale ale soarelui fără efectele periculoase ale radiațiilor UV. Căldura în infraroșu va promova chiar și o circulație mai sănătoasă a sângelui.

3. Cost-eficient și prietenos cu mediul

Încălzitoarele cu infraroșu nu vor adăuga poluanți în camera dvs. Funcționează fără ardere a carbonului, fără subproduse toxice, fără flăcări deschise și fără conducte de combustibil. În esență, încălzitoarele cu infraroșu nu adaugă nimic în aer și nu iau nimic din aer.

Deoarece încălzesc doar anumite zone și obiecte, nu irosești energie încălzind o întreagă cameră. De asemenea, nu este nevoie să preîncălziți o cameră, deoarece aceste încălzitoare funcționează instantaneu. Unii folosesc doar 300 de wați de electricitate și aproape 100% din căldura creată este transferată, astfel încât să puteți obține o încălzire super eficientă la un cost foarte mic.

4. Mentenanta minima

Întreținerea pentru încălzitoarele cu infraroșu este extrem de minimă. Deoarece nu există piese în mișcare, nu există motor care să se uzeze, filtre de aer de înlocuit sau lubrifiere necesară. Tot ce trebuie să faceți este să curățați periodic reflectoarele pentru a vă menține unitatea să funcționeze perfect.

5. Design elegant

Unele modele de încălzitoare cu infraroșu sunt de fapt destul de elegante! Air & Water oferă multe încălzitoare cu infraroșu cu un finisaj din lemn asemănător mobilierului, care completează majoritatea decorurilor. Încălzitoarele sunt, de obicei, o criză, dar este posibil să găsiți un încălzitor cu infraroșu pe care îl puteți afișa cu mândrie. Multe sunt, de asemenea, foarte compacte și portabile.

Dezavantajele încălzitoarelor cu infraroșu

1. Siguranță

Bobinele încălzitoarelor cu infraroșu devin extrem de fierbinți, astfel încât pot fi periculoase de utilizat în preajma copiilor și a animalelor de companie. Cu toate acestea, deoarece utilizarea la domiciliu a încălzitoarelor cu infraroșu este în creștere, companiile încep să producă unități mult mai sigure. Unele încălzitoare cu infraroșu sunt închise în dulapuri care se răcesc la atingere și dispersează căldura folosind un ventilator. Modelele mai tradiționale au deseori acum și o oprire automată și un comutator de răsturnare de urgență pentru un plus de siguranță.

Din păcate, încălzitoarele cu infraroșu emit întotdeauna acea strălucire amenințătoare de culoare portocaliu-roșu!

2. Încălzire limitată

Pentru unii, încălzirea zonei poate să nu fie ideală și s-ar putea simți foarte limitată dacă vă mișcați mult într-o cameră. Căldura radiantă circulă doar în linie directă, astfel încât mai multe persoane ar putea să nu beneficieze de un încălzitor în același timp. În timp ce unele sunt suficient de puternice pentru a încălzi o cameră întreagă, dar funcționează întotdeauna cel mai bine pe obiectele din imediata lor apropiere.

3. Oprește încălzirea instant când este oprit

Panourile radiante funcționează în momentul în care se pornesc, dar nu mai emit căldură în momentul în care sunt oprite. Deoarece aerul din cameră nu este de fapt încălzit, camera își va pierde căldură foarte repede. În comparație, un încălzitor umplut cu ulei va continua să se încălzească chiar și după ce unitatea este oprită, deoarece este nevoie de timp pentru ca uleiul încălzit să se răcească.

Panourile radiante folosesc mai puțină energie, așa că ar putea fi totuși o opțiune mai rentabilă și mai eficientă din punct de vedere energetic, mai ales dacă nu trebuie să încălziți o cameră întreagă pentru perioade lungi de timp.

Sunt panourile radiante o alegere buna pentru tine?

Încălzitoarele cu infraroșu au multe beneficii în ceea ce privește costurile și sănătatea. Oferă o căldură mai confortabilă, deoarece nu încălzește aerul și este ieftin și eficient de utilizat. Noile caracteristici de siguranță fac, de asemenea, multe modele sigure pentru a fi utilizate în casele cu copii sau animale de companie.

Pentru o sursă de căldură mai largă și constantă, alte tipuri de încălzitoare funcționează cel mai bine. Dacă, totuși, doriți să încălziți rapid o zonă foarte anume, încălzitoarele cu infraroșu sunt pentru dvs.!

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Încălzitoare cu infraroșu (panouri radiante): avantaje și dezavantaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *