În viitorul apropiat cariile ar putea fi tratate cu pastile

Distribuiți pe:

Chiar dacă suntem foarte atenţi cu igiena cavitaţii bucale, cariile pot apărea datorită unor motive precum evitarea spălatului pe dinţi după o gustare pe fugă sau neschimbarea periuţei odata la 3 luni.

Un studiu realizat recent demonstrează posibilitatea tratării cariilor cu pastile. Cercetătorii americanii de la Universitatea din Florida susţin că este posibilă stoparea  cariilor odata pentru todeauna cu ajutorul unei tulpini de bacterie găsite in gura. Tulpina pe nume Streptococul A12, ar putea fi folosită sub formă de pastile, cu condiţia ca Ph+ul din gură să fie neutru în momentul ingerării pastilei.

A12 funcționează în primul rând prin neutralizarea acidului din metabolizarea argininei, un aminoacid prezent în cavitatea noastră bucală. În acelaşi timp, tulpina de bacterie benefică, va ataca Streptococcus mutans, bacterie de asemenea prezentă în cavitatea noastră bucală, aceasta din urma fiind unul din contribuitorii principali la apariţia cariilor.

Daca ținem cont că durerile cauzate de măselele cariate reprezintă poate cea mai chinuitoare experiență din viața unui om şi că un număr relativ mare de oameni are o fobie de dentişti şi de tratarea cariilor, simpla tratare a acestora cu ajutorul acestor pastile de tip supliment alimentar ar fi o soluţie perfectă.

Rămâne de văzut cât de repede acest medicament va apărea pe piață, în cazul în care planul cercetătorilor americani va fi pus în aplicare, şi dacă medicii dentiști vor avea de suferit din această cauză.


VIA: Piața Digitală

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *