Franta vrea să construiască 1000 Km de drum Solar

Distribuiți pe:

Franța investește in energie verde

Ministrul francez de energie și ecologie, Ségolène Royal, a anunțat că Franța plănuiește să acopere 1000 km de drum cu panouri solare.

Conform spuselor producătorului, un segment de un kilometru de acest fel de suprafață, numit Wattway, are puterea de a genera destulă electricitate pentru un orășel de aproximativ 5000 de locuitori. Asta ar înseamna că aceste drumuri solare, cu o lungime totală de 1000 km, ar putea produce electricitate pentru aproape 8% din toată populația Frantei, adică pentru aproximativ 5 milioane de personae.

Autoritațile franceze estimează că lucrările de instalare a celor 1000 km de panouri solare pe drumurile deja existente, vor dura aproximativ 5 ani.

Specificațiile panourilor solare pentru drumuri

Panoul solar are grosimea de 7 mm, și este constituit din celule fotovoltaice aranjate în rânduri, precum plăcile de faianță, pe un strat de silicon policristalin, care este aplicat direct pe drum. Panourile ar trebui să poată suporta greutatea camioanelor încărcate și să aibă aceeași rezistență de frecare ca și asfaltul.

Testarea primelor panouri solare pe bucați pilot de drum va începe în această primavară.

Franța nu este singura țară care crede în energia verde

Olanda a construit in 2014 o șosea solară de 70 metri pentru biciclete,  aplicând planul francez la o dimensiune mai redusă.

Japonia este o altă țară care investește în construirea de centrale solare inovatoare, aceasta aplicându-le pe rezervoare plutitoare.

Maroc a construit de curând cea mai mare centrala solară din lume in deșertul Sahara, care va putea produce energie electrică pentru 1.1 milioane de oameni.

Ce nu știm momentan este cât de mult va costa drumul solar, cum va rezista la condițiile de vreme, și cât de mult va dura până ce bucați din ele vor trebui înlocuite.

Dacă suprafața este în realitate la fel de rezistentă și eficientă precum asfaltul, acoperirea drumurilor cu ceva care poate transforma razele solare in energie electrică, nu poate fi decât o idee extraordinară.Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

One thought on “Franta vrea să construiască 1000 Km de drum Solar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *