Formula 1 Australia – Rosberg învinge Ferrari pentru Mercedes

Distribuiți pe:

Lewis Hamilton si Sebastian Vettel s-au străduit să îl învingă pe Nico Rosberg de la Mercedes în cursa F1 din Australia. Chiar dacă Ferrari a lansat noul monopost SF16-H  luna trecută strategiile diferite au avut cuvăntul final. Startul Ferrari fost excelent în această primă cursă a anului însă Mercedes a reușit în final să caștige pe primele locuri la Melbourne.

Fernando Alonso a supraviețuit unui accident petrecut la peste 300km/h și a ieșit nevătămat din monopost după câteva rostogoliri spectaculoase. El a lovit roata spate a lui Esteban Gutierrez. Spaniolul a lovit zidul de protecție din stânga și s-a oprit mai apoi în nisip. După o oră el avea puterea să le zâmbeasca reporterilor deși dacă acest accident s-ar fi petrecut acum 15 ani, ar fost genul de accident care ar fi curmat vieți.

Daniel Ricciardo, pilotul local, a terminat pe locul 4 după o cursă foarte  bună. Până acum, nici un pilot australian nu a reușit să termine pe podium acasă. El a fost urmat de Felipe Massa de la Williams. A fost un MP grozav pentru debutanta Haas care a încheiat pe locul 6 prin Romain Grosjean.

Rosberg a declarat pe podium că ” A fost un weekend perfect pentru echipă, care a făcut o muncă incredibilă. Mașina a fost ireală și sunt foarte bucuros că am depășit Ferrari.” Chiar dacă a terminat pe locul 2, Hamilton și-a păstrat tonul pozitiv și a declarat:  ”mi-a plăcut faptul că am fost nevoit să revin din urmă. Am ovserva că mi-a fost imposibil să trec de cei care rulau pe pneuri mai rapide”. Vettel a declarat și el că startul a fost foarte bun și s-a bucurat de podium ”startul foarte bun nu ne-a ajutat dar am avut șansa noastră. Suntem touși fericiți cu locul 3. Chiar am încercat tot ce am putut.”

Startul cursei a fost inițial amânat din cauza problemelor mecanice ale unui monopost Red Bull Racing. Mașina a rămas oprită în spatele grilei de

Rezultate formul 1 Australia
Rezultate Formula 1 Australia

start iar piloții au fost nevoiți să repete turul de formare.

Raikonen a fost nevoit să abandoneze și el, mașina sa a revenit la boxe în flăcări. Chiar și Marcus Ericsson s-a retras din cursă, dar înainte de asta suedezul a primit o penalizare drive-through.

Piloții se pregătesc acum pentru cursa din Bahrain din 01-03 Aprilie.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *