Drona zburătoare in formă de sferă

Distribuiți pe:

Fumiyuki Sato, un inginer din ministerul de aparare japonez, a dezvoltat o dronă de supraveghere sferică. Aceasta a declarat că este prima de acest fel din lume.

Drona are abilitatea de a zbura prin spații și pasaje inguste, de a se misca foarte agil prin aer, să decoleze și să aterizeze vertical, dar și să sara pe pământ sau sa zboare cu o viteză maximă de 60 km/h.

Această dronă are o singura elice care are un scut protector sferic in jurul acesteia, proiectat să o protejeze de lovituri sau bușituri cu pereți sau ferestre. totuși, surprinzător, aceasta are greutatea mai mică de 500 grame și un diametru de 43 cm.

Drona este controlată prin telecomandă si costă aproximativ 1400 $, și conform spuselor inventatorului, toate componentele acesteia pot fi găsite in magazinele de electronică sau pe internet, deci oricine ar putea să iși construiască una acasă.

Drona a fost proiectată pentru a urmări vehicule, sau pentru a spiona o țintă de la fereastră – în același timp transmițând, live, imagini video de la camera acesteia către turnul de control.

dronă sferică

Momentan, drona, are un singur dezavantaj, și anume că aceasta nu are dezvoltat un sistem de pilot automat, ceea ce inseamnă că aceasta poate fi controlată numai atâta timp cât aceasta este in perimetrul vizual al utilizatorului și în câmpul radio al sistemului de control. Primele teste arată că aceasta este foarte greu de controlat bazându-se doar pe imaginile video transmise de catre aceasta, de aceea fiind necesar ca aceasta sa fie in spațiul vizual al celui care o controlează.

Conform spuselor dezvoltatorului, aceasta este mult mai agilă în spații înguste, și se poate mișca cu ușurință printre obstacole,ceea ce ar putea creea probleme unei drone traditionale (cu 4 propulsoare).

Sperăm ca acest concept să fie disponibil și publicului larg și sperăm să avem șansa de a testa una în viitorul apropiat.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *