Ai scăpat telefonul în apă? Iată ce poți face !

Distribuiți pe:

Poate ca vi s-a intâmplat și vouă să vă scăpați telefonul in apă sau în WC . Eu unul sunt pățit. Dacă reacționezi repede, ai șanse mari să iți salvezi telefonul, după cum știți, cei de la garanție nu îl repară în astfel de cazuri. Poate doar dacă ai o garanție gen Full Casco. Și totuși dacă pățiți așa ceva, aplică pasul 1 și 2 și mergi urgent cu el la un service de telefoane. Dacă însă nu vrei sau nu poți să ieși din casă, iată ce poți să faci :

1. Este foarte important să iți inchizi telefonul URGENT! Fă asta chiar înainte de a te apuca să îl ștergi de apă. Cu cât rămâne deschis pentru mai mult timp, cu atât mai mult crește riscul unui scurtcircuit.

2. Acum, îl poți șterge ușor cu o cârpă care nu lasă scame. Insistă mai ales în zona difuzorului, a microfonului, a mufei de alimentare si a jack-ului audio. Te poți folosi și de bețișoare pentru curățatul urechilor. Dacă ai cum, demontează capacul din spate, scoate bateria, SIM-ul și cardul de memorie și curăță cu grijă locurile la care ai acces.

3. Introdu telefonul si celelalte accesorii (baterie,sim,căști sau care pot avea circuite electrice) intr-un săculeț de pânză sau unul care poate respira, impreună cu mai muilte pungulițe mici de silica gel . Le poți găsi și păstra atunci când iți cumperi o cutie de pantofi sau chiar unele fructe sau le poți cumpăra special pentru astfel de ocazii.

4. Așteaptă 24 sau chiar 48 de ore. Asta e partea cea mai grea, dar astfel te asiguri că pachețelele de silica gel au absorbit toată apa.

5. Îți poți redeschide telefonul și cu puțin noroc și dacă ai făcut ce trebuie, telefonul tău va funcționa ca nou.

Ce poti sa faci daca ai scapat telefonul in apa
Dacă ai scăpat telefonul in apa, lasă-l peste noapte intr-un bol cu orez. O echipă de ingineri asiatici va veni atrasă de orez si îl va repara pentru tine!

În anumite situații, poți completa sfaturile de mai sus și cu alte ajutoare : sarea de bucătărie sau orezul – dar nu au aceeași putere de absorbție ca silica-gel. Sau un Föhn, dar și acesta din urmă are dezavantajul că poate impinge cu jetul de aer apa în locuri neafectate până atunci de incident.

Tot acest proces depinde de noroc, de viteza cu care îl scoți din apă și-l închizi și de cât de bine s-a uscat până să-l repui în funcțiune. E bine să ai in vedere că apa are acțiune coroziva și dacă telefonul tău se închide din senin peste un an sau în timp, să nu te mire.
Chiar dacă a funcționat pâna atunci, probabil că unul dintre contactele sensibile a fost afectat în inundație.

Și în final, dacă telefonul tău a făcut baie și nu e water resistant, e bine să știi că cei de la garanție vor putea vedea asta. În telefon, se găsește un senzor, un soi de timbru, care își schimbă culoare când intră in contact cu apa. De exemplu la telefonul Iphone 5, indicatorul de apă se găsește in slotul de SIM card și se face roșu din alb.


Sursa: Piața Digitală

 

Comentarii Facebook

One thought on “Ai scăpat telefonul în apă? Iată ce poți face !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *