Viespea Neagra – Drona Spion de $195,000

Distribuiți pe:

Microtehnologia a început să devină din ce în ce mai interesantă, mai ales pentru Tehnica Militară. Cu cât device-urile sunt mai mici cu atât acestea sunt mai greu de descoperit de către oameni.

Black Hornet Nano Unmanned Aircraft System (Viespea Neagră Nano Sistem Aviatic fară pilot) este drona de $195,000 pe care armata Angliei o folosește de câțiva ani de zile. Aceasta poate zbura pentru aproximativ 25 de minute și este echipată cu o micro cameră care poate transmite imagini video, în timp real, catre ecranele soldațiilor, la o distantă maxima de 1000 de metri.

Dispozitivul are 10 cm lungime, cântăreste aproximativ 16 grame și cu o lungime totală a elicelor de asemenea de 10 cm. Aceasta este alimentată de un acumulator care îi permite să zboare cu până la 10m/sec. Cu adevărat fantastic o reprezintă faptul că drona are un sistem de control cu auto-pilot care o ghidează pană la destinația aleasă cu ajutorul unui chip GPS.

Trupele Britanice, folosesc acest dispozitv încă din August 2012 și l-au apreciat ca fiind foarte folositor. A fost atât de bine primit, încât Ministerul Apărării Britanice a comandat încă 160 de unități cu o valoare totală de £20 millioane ($31.3 millioane).

In concluzie, micro și nano tehnologia, vor fi din ce în ce mai folosite în urmatoarea decadă a secolului, nu doar din cauza faptului că această tehnologie devine din ce în ce mai ieftină, dar și din prisma faptului că in această sfera a tehnologiei apar zilnic noi descoperiri și idei revoluționare. Asta înseamnă de asemenea că această tehnologie va ajunge, ușor-ușor, și la piața consumatorilor de rând. În mod clar nu aceste drone militare, dar același tip de tehnologie high-tech in miniatură – plăcută atât de mult de către armată.

De obicei acest tip de tehnologie începe prin a fi folosit de către armată, dupa care un business inteligent, găsește o modalitate prin care introduce această tehnologie și pe piața consumatorilor, fie în totalitate, fie folosind doar bucați mai mici adaptate pentru această piață.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

One thought on “Viespea Neagra – Drona Spion de $195,000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *