Un român a construit un Hoverboard care poate zbura până la aproape 5 metrii în înalțme

Distribuiți pe:

Dacă nu ești Marty Mcfly, din filmul „Înapoi în viitor”, este foarte probabil să nu fi zburat pe un Hoverboard. Dar datorită lui Cătălin Alexandru Duru, un tânăr inventator român, stabilit în Canada, acest lucru poate deveni în curând realitate.

Acesta a intrat de curând în cartea recordurilor pentru cea mai lungă distanță și cea mai lungă durată de mers pe un hoverboard. Cătălin s-a folosit de placa lui zburătoare, construită acasă, pentru a zbura 976m, timp de 1 minut si jumătate. Acesta a zburat la înăltimea de 5m deasupra lacului Oureau din Quebec.

Bine, momentan nu arată ca o placa de skateboard, ci mai mult ca o dronă legată de picioare. Și da,  bateria a putut rezista doar 2 minute, dar vreau să vă gandiți la cum arăta primul telefon mobil,  la ce caracteristici avea la momentul respectiv si cum arătă acum și cam cîte putem face cu un telefon în ziua de azi.

Gândind astfel, cred ca e lesne de înțeles că posibilitățile acestui device in viitor sunt nelimitate. Am curajul de a afirma si să cred că în cel mult 10 ani, vom privi cum puștii acelor vremuri vor zbura nestingheriți pe stradă, pe propriul hoverboard, nu mai mare decat un skateboard din ziua de azi. Ba chiar ma aștept să-i văd făcând flipuri sau scheme mult mai interesante decat cele posibile cu skateboard-ul din ziua de azi.

Omani Hoverboards este compania înființată de tânărul inventator român. Acesta este în discuții cu mai mulți investitori, aceștia îngrămădindu-se la ușa acestuia, și a inceput deja să lucreze la a 2 a generație cu un design nou care momentan așteaptă să fie patentat.

Cătălin a menționat că ținând cont de modul în care tehnologia continuă să evolueze, el crede că hoverboardul este chiar o idee fiabilă.

Asta credem și noi și sperăm să ne uimească și mai mult cu următorul model.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

One thought on “Un român a construit un Hoverboard care poate zbura până la aproape 5 metrii în înalțme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *