Singapore plănuiește să construiască case imprimate 3D

Distribuiți pe:

Într-o lume a lipsurilor economice, locuințele publice au devenit o necesitate pentru adăpostirea populațiilor vulnerabile ale speciei noastre.

Singapore are însă o abordare unică şi interesantă. Cu 80% din populaţia rezidentă trăind in cladiri care aparțin statului, guvernul are implementat un program de dezvoltare social-economică de integrare publică, prin care construiește şi asigură locuinţe populaţiei statului.

În ziua de azi, Singapore trece dincolo de aceste strategii importante, încercând să creeze metode noi de construcţie cu ajutorul imprimantelor 3D.

Centrul Naţional de Imprintare 3D Singapore, fondat cu $107.7 millioane alocate de către guvern, este, împreună cu o companie privată, implicată in procesul de dezvoltare și testare a fiabilității imprimării 3D de case. Prin acest proiect se încearcă imprimarea 3D în fabrică, pe bucăţi, a unor case modulare ce urmează a fi montate la destinaţie.

Profesorul Chua Chee Kai, Directorul Executiv al Centrul Naţional de Imprintare 3D Singapore, declară că ideea programului este de a printa fiecare modul în parte, urmând apoi a fi transportate si montate la destinația finală. Deci, dacă avem o clădire cu 10 etaje, fiecare etaj ar fi construit unul după celelalt, modulele venind prefabricate și așezate unul peste celelalt, exact ca un joc de lego.

Folosindu-se de o imprimantă 3d cu beton, centrul plănuieşte să construiască un prototip de test în numai 3 ani.

Acest proiect reprezintă o adevărată provocare, ţinând cont că, momentan, nu există o imprimantă 3D la aceasta scară şi nici un beton conceput pentru folosirea lui la imprimarea 3D. Acestea fiind spuse, este de înţeles că imprimanta 3D cât si materialele folosite pentru imprimare vor avea propriul proces de dezvoltare.

Este de aşteptat ca numai o parte din componentele cladirilor vor fi create cu ajutorul imprimantelor 3D, cel mai probabil elementele structurale ale cladirii, restul fiind construite pe cale tradiţională- elemente mai sensibile si greu de printat sau elemente ce sunt mai eficient, din punct de vedere al costurilor, să fie construite pe cale tradiţională.

Pe lângă domeniul construcţiilor, centrul mai explorează şi posibilitatea de imprimare 3D a armelor şi echipamentelor militare.

Al 3 lea domeniu de cercetare al acestui centru al fi cel medical, incluzând bioprintarea, aceştia reuşind deja sa printeze oase pentru diferite animale.

Profesorul Chua este de părere că imprimarea organelor pentru transplant este foarte aproape de a deveni realitate.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

One thought on “Singapore plănuiește să construiască case imprimate 3D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *