În era tehnologiei, locuințele devin interactive
Conceptul de „Smart Home” nu este tocmai nou, însă este nou comportamentul cumpărătorilor în a folosi mai multe produse controlate de la distanță, programabile și care să ajute la îmbunătățirea experienței și a eficienței energetice. Conform previziunilor, se estimează că numărul de locuințe cu dispozitive smart home integrate va ajunge la 3.8% până la finele anului 2019 și la 11% până la finalul lui 2023.
De ce să aleg un bec smart?
Lumina și compoziția ei cromatică au efecte imediate asupra activității noastre, iar la achiziționarea unui bec sunt mai multe aspecte de luat în considerare. Una dintre principalele caracteristici ale sursei de lumină este fluxul luminos, numit și puterea luminii, indicator ce exprimă cantitatea de lumină emisă în toate direcțiile. Verificarea acestei caracteristici este simplă: valoarea lumenilor (lm) determină intensitatea luminii. Cu cât valoarea lumenilor este mai mare, cu atât lumina este mai puternică.
Numărul de wați este un indicator al consumului de energie electrică. O eficiență mai mare (mai mulți lm/W) înseamnă economii mai mari la costurile energiei.
Toți acești indicatori sunt, de cele mai multe ori, esențiali în alegerea unui bec, iar posibilitatea de a programa și de a controla intensitatea și culoarea luminii, prin intermediul unei aplicații dedicate, fac dintr-un bec smart un dispozitiv util în orice încăpere. O alegere sigură este becul smart de la Tellur, care consumă 10 W la o intensitate de 1.000 lumeni, ceea ce înseamnă 100 ln/ 1W.
Un alt avantaj al becurilor inteligente de la Tellur este folosirea sticlei mate, care diminuează ascuțimea luminii.
Valoarea unghiului de lumină este și ea decisivă. În practică, atunci când unghiul de lumină este mai mare și suprafața luminată va fi mai mare. Unghiul de 270 ° al becului Tellur va lumina cât mai mult din încăpere.
În plus, în funcție de starea ta și de cum vrei să îți petreci timpul, poți alege una dintre cele 16 milioane de culori ale becului Tellur Smart, poți seta scenariul potrivit activităților tale și, mai ales, poți regla intensitatea culorilor prin intermediul aplicației dedicate Tellur Smart App, disponibilă atât pentru dispozitivele cu sisteme de operare Android, cât și pentru iOS.
De ce să aleg o priză/prelungitor inteligent?
Care este diferența dintre o priză normală și una inteligentă? Ce face ca un prelungitor să devină smart? Pe lângă faptul că îți permit conectarea la o sursă de curent, dispozitivele smart te ajută să faci și economii, controlându-le de la distanță prin intermediul conexiunii la internet și al aplicației Tellur Smart.
Printre întrebările pe care ni le punem după ce plecăm de acasă, cel mai des întâlnite sunt „Am scos fierul din priză?” și continuă cu placa de păr, aparatul de aer condiționat și alte dispozitive care pot cauza pagube materiale.
O priză smart poate fi controlată prin intermediul aplicației și o poți închide sau deschide printr-o simplă apăsare a butonului On/Off.
Pe lângă cele trei prize integrate, pe care le poți controla individual, prelungitorul smart îți mai oferă posibilitatea să pornești/oprești cele 4 porturi USB.
După ce ai instalat priza sau prelungitorul, te poți folosi de temporizatorul sau funcțiile de programare ale aplicației. Astfel, dispozitivele vor acționa la orele stabilite de tine și în intervalul de timp setat prin intermediul aplicației Tellur Smart.
Cum alegi un întrerupător potrivit nevoilor tale?
Întrerupătoarele cu reactivitate tactilă sunt printre cele mai dorite întrerupătoare de către utilizatori. Întrerupătorul smart poate fi acționat fie manual, printr-o simplă atingere, fie de la distanță, prin intermediul aplicației dedicate.
În cazul în care nu folosești becuri inteligente, un întrerupător conectat la aplicația Tellur Smart te va ajuta să setezi lumina din casă fără să fie nevoie să îl atingi și chiar să îți creezi propriile scenarii – momente din zi în care lumina să se aprindă sau să se stingă. Temporizatorul favorizează economisirea electricității, stingând automat lumina după un timp prestabilit.
Cum o casă inteligentă nu poate fi completă dacă nu este și controlată vocal, toate dispozitivele Tellur din gama Smart sunt compatibile cu Google Home și Amazon Alexa.
Produsele smart de la Tellur te ajută să îți configurezi spațiul în funcție de preferințele tale și caută să îți îmbunătățească experiența cu tehnologia.
Sursa: casa-gradina.ro
Comentarii Facebook