HTC Vive este cea mai capabilă casca VR din ziua de azi

Distribuiți pe:

HTC Vive este una din cele 3 căști de realitate virtuală care se lansează anul acesta, următoarele două fiind Oculus Rift și Project Morpheus de la Sony.

Device-ul poate fi comandat în avans începând de luna trecută: 29.02.2016, livrarea fiind făcută la începutul lunii Aprilie.

Vive este primul device VR Steam care ajunge pe piață și care profită la maxim de platforma Valve.

Ediția de developer, a acestei căști VR, are un ecran cu rezoluția de 1200 x 1800 per ochi, cu 90 de frames/sec. Acesta este un factor esențial în calitatea simulării – un display de calitate inferioară ar da o calitate vizuală slabă. Acesta este principalul motiv pentru care primele device-uri de acest gen, având display-uri slabe, cu un fps scăzut, îi dădeau utilizatorului o experiență mai puțin plăcută, în unele cazuri chiar și senzația de greață.

Vive a demonstrat că este un echipament de ultimă generație în sfera realitații virtuale (VR). Vibe oferă o calitate a imaginii mult sporită, transferul cadrelor se face lin si corespunzător, cu o latență aproape de zero. Acest lucru este impresionant ținând cont de cantitatea de informație pe care trebuie să o proceseze simultan.

Pe langă urmarirea miscării capului, senzor pe care îl are și actualul Oculus Rift, Vive permite deasemenea urmărirea mișcării din interiorul camerei în care se află utilizatorul.

Multumită a doi senzori (“lighthouse”), care se poziționează în colțurile camerei în care este folosit, Casca VR Vive, mapează o zona de joc cu dimensinea începand de la 91×91 cm putând ajunge la 419x419cm, și iți permite să te miști în voie în cadrul acestui spațiu.

Casca VR Vive dispune deasemenea de 2 controlere de mișcare, similar cu butoanele Move de la Playstation, care permit utilizatorului să interacționeze cu obiectele din spațiul virtual.

Oare vom da cu capul de pereți? Din fericire acest lucru nu se va intampla mulțumită sistemului de limită oferit de Steam. Acesta face ca universul virtual să dispară în momentul în care te apropii de limite.

Per total, HTC Vive este incredibil de impresionant și ne așteptăm ca primul Steam VR headset să uimească marea majoritate a persoanelor care au oportunitatea de a intra în contact cu acesta.


Sursa: Piața Digitală


   	

Comentarii Facebook

2 thoughts on “HTC Vive este cea mai capabilă casca VR din ziua de azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *