Google a anunțat că dezvoltă o cască de realitate virtuala complet autonomă

Distribuiți pe:

Google a anunțat că lucrează la o nouă cască VR (Realitate Virtuală) care este mult mai avansată decât Cardboard și mai apropiată de Gear VR de la Samsung. Însă planurile de viitor ale lui Google sunt mult mai mari de atât, conform relatărilor de la Wall Street Jurnal.

Google lucrează la o cască VR complet autonomă – una care nu ar mai trebui conectată la un smartphone sau PC pentru a funcționa.

Această nouă cască de realitate virtuală, al cărui nume nu este încă anunțat, “va include un ecran, procesoare de înaltă putere și camere orientate către exterior”, conform surselor  Wall Street Journal.

Noul VR de la Google este conceput să aducă o experiență de mijloc, putând oferi operațiuni care nu necesită conectarea la un alt device, chiar dacă nu este la fel de puternic sau capabil precum Oculus sau HTC Vive.

Acesta ar trebui să fie introdusă ca o adiție la noua versiune de Android care va face ca realitatea virtuală să fie una din elementele de bază ale sistemului de operare.

Publicatile pe această temă sugerează că acest produs va fi lansat spre sfarsitul anului 2016. Device-ul nu are o dată sigură de lansare, el fiind la inceputul procesului de creație și este de asemenea posibil să se renunțe la el în totalitate.

Tehnologia folosită pentru a urmării miscările capului utilizatorului vine de la Movidius, un start-up din San Mateo, California.

Pe langă această cască VR autonomă, Google va lansa o versiune imbunătățită a Cardboard. Versiunea nouă va fi fabricată din plastic. Noul Cardboard ar urma să fie lansat in luna Mai a acestui an si va avea în componență o varietate de senzori si cipuri de procesare.

Se  presupune că noua cască VR, de la Google, va revoluționa complet modul în care privim aceste produse, așa că așteptăm cu nerăbdare să o vedem.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Google a anunțat că dezvoltă o cască de realitate virtuala complet autonomă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *