GM face un nou pas inteligent înspre automobilele autonome

Distribuiți pe:

GENERAL MOTORS a început să se pregătească cu adevarat pentru viitor. Gigantul constructor de automobile din Detroit nu este încântat să observe că principiul, vechi de 100 de ani, de a avea propria masină, se schimbă, dar este destul de matur și înțelege că schimbarea e inevitabilă. Așa că a început să se pregătească, serios, de o lume în care oamenii nu vor înceta doar să conducă automobile, ci vor înceta să le și cumpere.

Constructorul auto a anunțat de curând achiziția a Cruise Automation, un startup din San Francisco, focusat pe dezvoltarea automobilelor autonome. Acesta este unul dintre cele mai clare semne că industria auto privește dincolo de adăugarea de opțiuni de conducere autonoma a automobilelor, și se îndreaptă către ziua în care vor construi robo-automobile autonome, pe care le vor pune la dispoziția utilizatorilor într-o rețea de car-sharing fara șofer și fară a fi detinute de vre-unul din pasageri.

Achiziția a Cruise Automation este cel mai recent pas dintr-un plan pe care GM l-a început în ianuarie, când a investit 500 milioane de dolari in Lyft, anunțând că își unesc puterile pentru a dezvolta o rețea de automobile autonome.

Din fericire, GM nu este străină de tehnologia vehiculelor autonome. Constructorul auto dezvoltă astfel de tehnologie încă din 2007, când a colaborat cu Carnegie Mellon in competiția Darpa Grand Challenge robo-car.

Aceștia planuiesc să lanseze o flotă de Chevy Volts – autonome, la campusul lor tehnic de lângă Detroit. Anul viitor plănuiește să lanseze Super Cruise, care va permite câtorva modele de Cadillac, să poată trece pe pilot automat pe autostrăzi, la fel cum sitemul Autopilot de la Tesla, face cu automobilele Model S sau X, dar total automat, cu abilitatea de a se manevra singură în orice situație, nemai având nevoie de decizie sau intervenție umană.

Nu este încă destul de clar cum va arăta rețeaua de automobile autonome GM, sau când va fi disponibilă publicului larg, dar devine destul de clar faptul că GM este serios cu punerea acestui plan in aplicare, răspunzând clar la schimbările inevitabile pe care industria auto le va face.


VIA: Piața Digitală

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *