Ford va produce SUV-ul EcoSport în Romania

Distribuiți pe:

”Vânzările EcoSport au crescut cu aproape 30% anul acesta și focusarea pe creșterea vânzărilor în acest segment ne-a determinat să considerăm că este momentul potrivit pentru a muta producția EcoSport în Europa. Vom profita astfel de calitatea forței de muncă și a operațiunilor din Craiova.” a declarat Jim Farley, președintele și CEO, Ford-Europa.

Ford a preluat fabrica din Craiova în 2008 și produce în acest moment modelul B-Max și motorul Ford 1.0 l EcoBoost.

Ford a mai anunțat că va lansa pe piață alte 5 noi SUV-uri sau crossovere în Euopa în următorii 3 ani, începând cu modelul Edge în vara lui 2016. Compania se asteaptă să vîndă peste 200.000 de SUV-uri în Europa, pentru prima dată, anul acesta și asta ar reprezenta o creștere de 30% a vânzărilor în segmentul SUV. Ford a mai declarat că segmentul de mici SUV pe care concurează EcoSport va crește la aproximativ 1.5 milioane de vehicule până în 2017, iar asta ar însemna o creștere de 35% în comparație cu anul trecut.

Cu aceste declarații făcute de Ford, ne rămâne doar să avem și investiții în infrastructură. Guvernul a făcut mai multe promisiuni investitorilor americani si francezi pe care nu și le-a onorat încă de a construi autostrăzi pentru livrarea mașinilor spre vest. Ne bucurăm că nici constructorii auto nu și-au onorat promisiunile de a nu mai investi în România dacă nu sunt respectați mutual termenii contractelor. Industria auto din România este principalul factor de creștere economică din industrie și exporturi în România. Jumătate din exporturi se datorează industriei auto totalizând 18.7 miliarde de euro, cu 10% mai mult decât în 2014.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *