Dronă concepută pentru transportul oamenilor

Distribuiți pe:

Constructorul Chinez de drone, Ehang, are un nou produs care aduce condusul autonom și dronele împreună. Este vorba de un quadcopter conceput pentru o singură persoană, care se pilotează singur, pasagerul fiind nevoit să introducă doar adresa la care doreste să ajungă.

Arată ca o dronă supraponderală cu un cokpit in mijloc, o bestie concept, care a fost prezentată de curând la festivalurile din domeniu.

Oamenii deja au început să folosească dronele pentru transportul de diferite obiecte, de la pizza până la vin sau mici obiecte usoare comandate pe internet.

Acum însă o nouă dronă a fost concepută pentru a putea transporta și oameni, Ehang este constructorul de drone care a creat această dronă de 200kg.

drona transport oameniDrona prezentată la Costumer Electronics Show (CES), are un cockpit pentru un singur pasager.
Pasagerul poate avea greutatea de cel mult 100kg, pentru a putea zbura cu această dronă și poate atinge o viteza maximă de 101km/h.

Pasagerul își începe calatoria prin introducerea planului de zbor și anume: destinația și traseul, ora la care decolează si aterizează, după care calculatorul de bord face restul, pasgerul putând să se bucure de priveliște , să citească o carte sau să relaxeze pe tot parursul drumului.

Drona este echipată cu mai multe sisteme de siguranță și este concepută să se oprească in hover mode (staționat in aer), și să aterizeze de urgența in primul loc sigur și posibil din zonă, dacă acest lucru este absolut necesar.

Directorul de marketing Ehang, Derrick Xiong, susține că drona a fost deja folosită pentru calătorii de mai bine de 100 de ori.
Totuși Ehang 184, drona pentru transportul oamenilor, nu a fost încă legalizată pentru zboruri cu pasagerii. Se zvonește că va fi nevoie de o nouă legislație pentru acest nou tip de transport.

În cazul în care această dronă apare în curând pe piață, prețul ar putea să varieze între 200.000 si 300.000 de dolari.

Un videoclip cu zborul acestei drone a fost deja lansat de către compania Ehang.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

One thought on “Dronă concepută pentru transportul oamenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *