Cea mai avansată cască VR disponibilă din aprilie

Distribuiți pe:

HTC VIVE, și-a făcut marele debut la Mobile World Congress anul trecut, și se întoarce azi la Barcelona cu prețul official de $799 și ocazia de a o comanda în avans începând cu data de 29 Februarie.

Prețul a fost anunțat astăzi cu o zi înainte de începutul MWC(Mobile World Congress). De asemenea, HTC a detaliat ce va conține kitul  și ce funcționalități pentru smartphone au fost integrate în acesta.

Vive va include funcții de telefon precum: permiterea apelurilor, verificarea mesajelor și vizualizarea calendarului, fără a fi nevoie de a vă da jos casca sau să vă opriți din jucat.

Atât iOS cât și Android vor fi sistemele de operare mobile suportate de către Vive.

Pachetul Vive pentru consumatorii de rând va conține casca cu display-ul – montabile pe cap, două controlere wireless, o pereche de Vive Base station și o pereche de căști Vive.

HTC anunță că a făcut o serie de îmbunătățiri de la predecesorul Vive Pre, incluzând hamul pentru cap îmbunătățit, materiale mai de calitate cu finisări superioare și un microfon integrat.

Ca și toate celelalte componente prezente in Vive, microfonul va avea un API open source, așa că HTC și Valve speră ca developerii să iși facă de cap cu modul în care acesta poate fi folosit.

Pentru o perioadă limitată de timp, HTC Vive va veni la pachet cu două jocuri gratuite: Job Simulator: The 2015 Archives și Fantastic Contraption.

Specificațile minime pentru Placa video sunt momentan reprezentate de 2 placi video cunoscute – fie Nvidia GeForce GTX 970 sau AMD Radeon R9 290 graphics.

Se presupune că se vor face parteneriate cu producătorii de PC-uri și  de plăci video, astfel încât, cumpărătorii vor putea face o mică economie atunci când își cumpără un calculator nou la pachet cu casca VR Vive; însă HTC și Valve nu au declarat asta oficial.

HTC VIVE poate fi comandat în avans începând cu ora 10 AM ET pe data de 29 Februarie în 24 de țări, cu livrarea la inceputul lunii Aprilie. La prețul de $799, Vive, este vizibil mai scump decât competitorul imediat, Oculus care are un preț de aproximativ $599. Acesta este, de fapt, un preț rezonabil, ținând cont de capabilitățile device-ului, mai ales că estimările inițiale duceau prețul la aprox $1000. Deci anunțând o cifră atât de aproape de Rift nu poate fi decat un lucru pozitiv.


Sursa: Piața Digitală

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Cea mai avansată cască VR disponibilă din aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *