Ce avantaje iti ofera utilizarea unui termostat inteligent?

Distribuiți pe:

Clima din casa ta este cel mai important factor pentru confortul de zi cu zi, iar termostatele inteligente va ofera o optiune excelenta pentru menținerea unui mediu de locuit optim, cu un efort foarte mic.

Principala utilitate a unui asemenea dispozitiv se refera la maniera in care poate fi controlat. Daca alte tipuri de termostate, din categoria celor clasice, pot fi controlate in exclusivitate manual, cele inteligente pot fi monitorizate si controlate de la distanta, in orice moment, indiferent de locatie. Acest lucru este posibil multumita faptului ca, termostatele inteligente sunt prevazute cu conexiune la internet. Prin functia de control bazata pe aceasta conexiune au fost astfel anulate numeroase minusuri ale termostatelor clasice. Spre exemplu, daca in cazul unui termostat ambiental clasic programarea trebuia facuta direct, de la domiciliu, in cazul celor inteligente setarile pot fi facute de oriunde, direct de pe smartphone, tableta sau laptop

Un alt atu al termostatelor inteligente este dat de faptul ca poate sa ofere in timp real informatii despre temperatura ambientala, apa calda sau consumul de energie inregistrat de centrala termica. In orice moment, utilizatorul va sti care este statusul acestor date si va putea actiona in consecinta, in vederea eficientizarii consumului si obtinerii nivelului de confort termic dorit.

Cele mai bune termostate inteligente

Termostatul Nest face economii de energie importante adaptând în mod dinamic temperatura casei la nevoile consumatorilor. Spre deosebire de un termostat obișnuit, Nest are nevoie de stabilirea manuală a temperaturii doar pentru câteva zile de la montare. Utilizatorul alege dacă își dorește căldură sau racire și programează valorile minime / maxime pe care le dorește. Ulterior, cu ajutorul unui algoritm dinamic, aparatul înregistrează fiecare modificare ulterioară și o învață pentru a o putea folosi în mod automat.

Vezi oferta emag pentru termostatul inteligent Nest!

Somfy, modelul face controlul extern cu un pas mai departe pentru a ne imbunatati experienta acasa. Nu va lua in considerare doar temperatura, ci si umiditatea mediului, pentru a se adapta la acesta si pentru a efectua un control mai bun. Ne va oferi recomandari, astfel incat consumul nostru de energie sa fie mai mic. Are sistemul de geolocalizare pentru a controla incalzirea fara a fi nevoie sa va faceti griji in legatura cu aceasta cand ajungeti acasa. Are o aplicatie de telecomanda si compatibilitate cu Google Home si Alexa.

Vezi oferta emag pentru termostatul inteligent Somfy!

Un alt model de termostat inteligent, este modelul POER Smart, cu control vocal Google Home si Alexa, sau din Aplicatie sau de pe componenta cu display. Folosind un termostat POER Smart reduci costurile cu incalzirii cu pana la 30%.
Programare este simpla si intuitiva cu aplicatia in limba romana pentru Android si IOS.

Vezi oferta emag pentru termostatul inteligent POER Smart !

tado °, este compatibil cu toate sistemele de incalzire, cu exceptia celui electric. Este o optiune foarte minimalista care ne va arata atat temperaturile interioare si exterioare, cat si calitatea aerului din jurul nostru. Este compatibil cu oricare dintre asistentii inteligenti de pe piata.

Nu in ultimul rand, termostatele inteligente permit setarea temperaturilor intr-o maniera 100% personalizata. Zone diverse din locuinta pot fi astfel incalzite distinct: in cele utilizate mai intens, temperatura poate avea un nivel mai ridicat (dormitor, bucatarie, living, etc.), iar in zonele frecventate mai putin, temperatura poate fi mentinuta la un nivel mai scazut (holuri, dressing, etc.).

Avand in vedere toate aceste avantaje, achizitia unui termostat inteligent poate fi solutia ideala, care ajuta orice proprietar sa economiseasca, pastrand de asemenea in locuinta un confort termic sporit.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *