6 metode prin care reduci utilizarea traficului de date pe telefonul tau mobil

Distribuiți pe:

Fie ca planul tau tarifal include 2GB sau 10GB, foarte probabil nu vrei sa ramai fara internet pe smartphone. Daca acorzi cateva minute, poti ajusta cateva setari si costumiza cateva aplicatii astfel incat sa reduci nivelul de consum al traficului de date de pe smartphone-ul tau.

1. Chrome Data Saver

Browserul Google Chrome include o optiune de economisire a traficului de date numita data saver, care necesita doar 2 secunde pentru a fi activata. Odata activata, Chrome va reduce dimensiunea imaginilor si website-urilor afisate pe smartphone-ul tau.

Pentru a o activa trebuie sa deschizi aplicatia Chrome, dupa care te duci in Settings -> Data Saver comuta butonul pe pozitia ON, si gata. In timp poti gasi aici un grafic in care este detaliat cat de multe date ai economisit din de cand ai activat optiunea in aplicatia Chrome.

micsoreaza-date-internet-android

2. Renunta la aplicatia Facebook

Vorbind de Facebook, poate a venit momentul sa renunti la aplicatia dedicata. Varianta mobila a site-ului Facebook consuma mult mai putine date, nu functioneaza permanet in background si iti va trimite, la fel ca si Facebook App, notificari cu postari, comentarii si like-uri noi.

Daca inlocuiesti iconita Facebook App de pe home screen cu un shortcut al linkului Facebook pe telefonul tau Android, aproape ca nu vei vedea nici o diferenta.

mai putine date facebook android

3. Ai grija la servicile de sincronizare

Cand adaugi un cont Google la smartphone-ul tau Android, incepe sa sincronizeze diferite servicii conectate de asemenea de contul tau Google. De exemplu Google Keep si Google Fit sunt amandoua sincronizate dupa adaugarea unui cont Google.

Poti limita ce servicii se sincronizeaza deschizand Settings app, de acolo selectezi Accounts, iar apoi Google account.

Uitete prin lista de servici sincronizate si dezactiveaza tot ceea ce nu folosesti. Folosesti Google Newsstand? NU? -> Dezactiveazal! Inchide tot ceea ce nu folosesti sau de care nu ai nevoie de sincronizare permanenta.

Este foarte adevarat ca aceste servicii nu mananca un nivel foarte ridicat din planul de date de trafic, dar fiecare bucatica conteaza, mai ales in conditile in care ai un plan de date foarte mic.

mai putine date consumate google

4. Restrictioneaza folosirea datelor in background

Poti prevenii ca aplicatile instalate pe telefonul tau sa faca lucruri precum sa iti verifice emailul, sau sa faca refresh la feed-ul de pe o retea de socializare atunci cand ecranul smartphon-ului este blocat.

Poti opri folosirea datelor din background din Settings-> Data Usage -> Apasa pe butonul de meniu -> Restrict background data -> OK.

Cu aceasta functie activata, majoritatea aplicatiilor vor folosii datele numai in momentul in care folosesti in mod activ telefonul sau cand esti conectat la o retea Wifi. In unele cazuri, ambele conditii vor trebuii a fi indeplinite, sa folosesti activ telefonul si sa fi conectat cu acesta la o retea de internet Wifi.

Tot aici iti poti seta alerte pentru momentul in care depasesti un nivel limita de consum de date. Tot aici poti vedea nivelul de date consumate in functie de aplicatie.

Setari consum date smartphone

5. Salveaza muzica si filme offline pentru a reduce consumul de date

In mod clar consumul de date va scadea in cazul in care asculti muzica sau te uiti la filme salvate pe telefon, in defavoarea streaming-ului online. Aceasta este o oportunitate clara pentru reducerea consumului de date, data video/muzic streaming fiind unul dintre cel mai mare consumator de date

6. Salveaza hartile Google

Mai nou Google Maps App iti permite posibilitatea de downloada sectiuni dintr-o harta pentru a o putea folosii in mod ofline mai tarziu. In cazul in care folosesti navigatia Google va continua sa foloseasca datele pentru a aduna informatiile din trafic, dar in acest caz vor fi folosite mult mai putine date, sau chiar deloc daca dezactivezi datele pentru a te folosii strict de harta.

google maps reduce consumul de date

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *