5 criterii in alegerea sistemului de alarma potrivit pentru apartamentul tau!

Distribuiți pe:

Sistemele de alarma se pot monta oriunde, fie ca locuiti la curte sau la bloc. Insa de multe ori apar probleme cand se doreste montarea si achizitionarea unui sistem de alarma, fie el si wireless, intr-un apartament de bloc. Ne-am gandit sa prezentam cum ar trebui ales si montat un sistem de alarma in aceasta situatie.

sistem alarma apartament

Criterii:

1. Vecinii

Ia in calcul si aceasta posibilitate ! Daca doresti sa iti montezi o alarma, poate vor si vecinii tai sa faca acest lucru, astfel incat sa va ajutati reciproc si sa gasiti o oferta buna la comun. Un sistem cu o protectie reala include atat apartamentul tau, cat si imprejurimile acestuia, respectiv scara si perimetrul.

2. Sistem de camere video

Impreuna cu sistemul de alarma, recomandat este sa montati si un kit de camere de supraveghere. Acestea pot supravegherea scara blocului, liftul, de cele mai multe ori cauza multor accidente.

3. Senzorii

Senzorii de miscare si de lumina sunt obligatorii intr-o scara de bloc sau apartament. In primul poti seta becurile sa porneasca doar cand simt miscare, astfel se face economie la curentul electric.

4. Senzori speciali

Montati obligatoriu senzori de apa si de fum, caci intr-un apartament exista riscuri foarte mari. Vecinii pot fi neatenti, iar cand sunteti plecat de acasa va pot inunda. Sau cineva sa uite mancarea pe aragaz. Senzorii de proximitate montati la usa de acces in apartament, eventual si la geamuri, va pot indica in timp real o posibila efractie.

5. Sistem wireless

Sistemul de alarma wireless la care se vor conecta senzorii mentionati, va ajuta sa comunicati de la distanta. Alarma wireless va transmite mesaje sau apeluri in momentul in care un senzor a depistat o problema, iar dvs veti sti de la distanta cand exista o problema. Pot face chiar mai mult, pot transmite sms sau apel pein GSM, chiar si atunci cand nu aveti curent si internet. Chiar si atunci cand nu sunteti acasa sau doriti sa supravegheti un spatiu in care nu locuiti (sediu de firma, magazie etc) puteti sa va informati oricand despre starea sistemului, daca este armat sau dezarmat, daca un senzor este activat, etc.

Sistemele pot functiona prin WiFi sau GSM, dar poate functiona si cu ambele, atunci cand cineva va poate taia cablul de internet (daca aveti o cartela GSM de back-up, sistemul comuta automat la aceasta). Sistemul este compatibil cu orice tip de cartela GSM.

 

Sursa: area.ro

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *